Friday, April 29, 2016

Verkosta virtaa! -hankkeen ensimmäinen vuosi paketissa


Koulutukset ja opastukset
EKL:n tietotekniikan opastuksen kolmivuotinen Verkosta virtaa! -hanke on toiminut nyt vuoden päivät. Vuoden aikana olemme järjestäneet viisi vertaisohjaajan peruskurssia Joensuussa, Virroilla ja Kajaanissa. Koulutuksen on käynyt 160 eläkkeensaajaa. 

Seuraavat peruskurssit järjestetään Virroilla 26.–28.11.2016 ja 22.-24.11.2016. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.verkostavirtaa.fi
Kouluttamamme vapaaehtoiset vertaisohjaajat neuvovat veloituksetta ikätovereitaan tietokoneen, tabletin ja kännykän käytössä yhdistyksen tiloissa, kirjastoissa ja kodeissa.

Verkosta virtaa! vertaisohjaajia toimii seuraavilla paikkakunnilla:
Akaa, Enonkoski, Helsinki, Humppila, Iisalmi, Ikaalinen, Joensuu, Joutseno, Juuka, Jyväskylä, Järvelä, Lammi, Lappeenranta, Lappila, Lieksa, Lieto, Lempäälä, Lohja, Loimaa, Kajaani, Kangasniemi, Kankaanpää, Kempele, Kitee, Kivijärvi, Kuopio, Kuhmo, Kuusamo, Kouvola, Kontiolahti, Nivala, Oulu, Outokumpu, Parikkala, Pieksämäki, Piikkiö, Polvijärvi, Pomarkku, Pori, Punkaharju, Rauma, Reijola, Saarijärvi, Sipoo, Tampere, Ulvila, Valkeakoski, Vantaa, Viiala ja Virrat.

Jos olet kiinnostunut tietoteknisestä opastuksesta, ota yhteys paikalliseen EKL-yhdistykseen!

Elämyspäivät
Kuluneen vuoden aikana Verkosta virtaa! on järjestänyt yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa seitsemän Elämyspäivä-tapahtumaa. Syksyllä olimme Reijolassa, Outokummussa ja Lieksassa ja keväällä olimme Virroilla, Loimaalla, Sipoossa ja Viialassa. Tapahtumissa oli osallistujia yhteensä 268.

Elämyspäivä-tapahtumassa kerrottiin mihin tietokonetta ja nettiä voi käyttää, mitä netistä löytyy, minkälaisia tietokoneita markkinoilla on ja minkälaiseen käyttöön erilaiset laitetyypit sopivat. Osallistujat saivat myös kokeilla taulutietokoneilla surffailua. Lisäksi paikalliset vertaisohjaajat olivat paikalla ja jakoivat halukkaille lahjakortteja, joilla saa henkilökohtaista tietoteknistä opastusta.

Palautteen mukaan osallistujat pitivät tapahtumaa mielenkiintoisena ja monet toivoivat enemmän samankaltaisia tapahtumia. Järjestämme lisää Elämyspäiviä syksyllä 2016. 


Kuva: Kahvitteleva Smiley / Riikka Aminoff

No comments:

Post a Comment