Wednesday, February 3, 2016

Verkosta virtaa! tapasi Somevaarin
Tammikuun lopussa yhteistyöverkostomme kutsui Somevaarin esittelemään toimintaansa. Somevaari on aktiivinen somekäyttäjä, harmaahapsi, kahden pikkutytön isoisä. Somevaarin oikea nimi on Aku Eronen. Aku on hieman yli kuusikymppinen IT-alalla toiminut ihminen, joka on eläkepäivillään perustanut Aku News-nimisen yrityksen. Yrityksen perustamisen syynä on suuri suosio Twitterissä.

Somevaari jakoi meille ajatuksiaan digitalisaatiosta ja ikääntyneistä:

- Mobiiliteknologian käyttö kasvaa kokoa ajan ja ikäihmisten suurin este sen käyttöön ovat omat asenteet ”en tarvitse sitä, olenhan aina pärjännyt ilman. Haluan palvella oman ikäryhmäni ihmisiä esimerkiksi kertomalla kuinka he voivat pitää ilmaiseksi yhteyttä perheeseen digitaalisten palvelujen avulla. Haluan murtaa luutuneita asenteita ja ennakkoluuloja oman esimerkkini kautta. Uskon vahvasti siihen, että digitalisaatio tulee auttamaan meitä aivan valtavasti myös tulevaisuudessa ja että tämä kehitys ei ole pysäytettävissä. Siksi jokaisen kannattaa olla siinä mukana. Yksi tärkeä asia, jossa teknologia on mielestäni tärkeässä roolissa, on ikäihmisten yksinäisyyden lievittäjänä.

Myös ikäihmisten laitehankinnoista
Somevaari on samaa mieltä kuin me asian parissa työskentelevät:

- Mielestäni ikääntyneille tulisi hankkia uusimmat mahdolliset laitteet ja nimenomaan sellaiset, jotka kulkevat aina mukana. Mobiilia kehiin ja vanhat louskut romuttamoon!

Keskustelu jatkui  operaattoreiden myyntihenkilöstön etiikan ympärillä. Myyjän vastuullisuus jo tuotetta myytäessä on erityisen tärkeää kun kyseessä on ikäihminen. Pohdimme, miten pystyisimme vaikuttamaan siihen, että ikääntyneille alettaisiin myydä toimivia kokonaisuuksia, jotka selitetään kokonaan. 

Lopuksi Somevaari esitteli palvelujaan. Hän voi mm. kirjoittaa blogitekstejä verkostoa kiinnostavista aiheista ja pitää esitelmiä seminaareissa ja tapahtumissa.

– Tulen mielelläni luennoimaan erilaisiin tilaisuuksiin, johon tarvitaan ikäihmistä kertomaan ikäihmiselle tietotekniikan käytön hyödyistä. En ole asentaja enkä tietokoneopettaja, vaan olen lähettiläs!
 Akun yhteystiedot löytyvät hänen nettisivuiltaan:http://www.somevaari.fi/ 

Myös Digikylli oli paikalla tapaamisessa ja kirjoitti siitä oman jutun:
http://digikylli.blogspot.fi/…/treffeilla-somevaarin-kanssa…

Miksi ikääntyvän kannattaa mennä someen? Lue Somevaari ajatuksia aiheesta: http://www.elisa.net/5-syyta-miksi-ikaantyvan-kannattaa-menna-someen/

Kuva: Somevaari ja yhteistyöverkoston jäseniä / Ulla Wallinsalo

No comments:

Post a Comment