Wednesday, February 3, 2016

Verkosta virtaa! ja työntäyteinen tammikuu

Tammikuussa Verkosta virtaa! -hankkeessa on ollut kiireistä. Viikkoihin on kuulunut tavallisia toimistotöitä kuten kurssi-ilmoittautumisten vastaanottoa, kurssikansioiden kasaamista, elämyspäivien koordinointia, tekemiemme kyselyiden lähettämistä ja seurantaa sekä muutama tapaaminen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry kävi esittelemässä meille kolmivuotisen Arpa-projektiaan, jonka yksi kohderyhmä oivat ikäihmiset ja tavoitteena sekä peli-, että päihdeongelmien ehkäisy.
  Niin kutsutun digiverkoston yhteistyöpalaveri pidettiin myös tammikuussa. Palaverissa keskusteltiin digitalisaation haasteista ikäihmisten näkökulmasta sekä yhteisestä posterista kesäkuussa järjestettävään Pohjoismaiseen Gerontologia-kongressiin (23NKG2016).

Verkosta virtaa! oli kutsuttu Vanhus – ja lähimmäispalvelun liiton Nuutinpäivän juhlaan. 
Asiantuntija Valtiovarainministeriöstä puhui siitä, kuinka valtionhallinto nykyään kehittää digitaalisia palveluitaan asiakaslähtöisellä otteella, asiakastarve edellä. Mutta muutokset ovat vaikeita rakenteiden ja lainsäädännön vuoksi. Rakennetta kuitenkin kyseenalaistetaan ja ikäihmiset nostetaan keskiöön, kun heille luodaan palveluja. Lisäksi saimme kuulla erään ikääntyneen henkilön omakohtaisen tarinan siitä, kuinka hän tutustui tietokoneeseen; ”hiljaiseen, uuteen tuttavaan, jonka kanssa olemme nykyään työpari”.

Twitteristä löytyy pari kuvaa juhlasta ja puhujista:
https://twitter.com/hashtag/nuuttijuhla2016?src=hash

Kuva: Kurssikansioiden kasaamista tammikuussa 2016 / Riikka Aminoff

No comments:

Post a Comment