Friday, November 27, 2015

Verkosta virtaa! Werkkoviestijöiden Wierihoitoviikolla
Verkosta virtaa! -hanke 
esitteli toimintaansa Werkkoviestijöille Rajaniemen lomakeskuksessa marraskuun lopussa. Werkkoviestijät tulevat Wierihoitoviikolle oppimaan uutta ja ratkomaan tietoteknisiä pulmia yhdessä. Tällä kertaa ohjelmassa oli muun muassa Windows 10 asennusta, tabletteihin tutustumista ja TeamViewer -etähallintaohjelman käytön opettelemista.  

Werkkoviestijät
 on EKL:n valtakunnallinen jäsenyhdistys. Jäseniä yhdistää kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan ja vertaistoiminta tämän yhteisen harrastuksen parissa. Wierohoitoviikkojen ja säännöllisten jäsentapaamisten lisäksi Werkkoviestijöillä on erilaisia välineitä tiedonvaihtoon kuten keskusteluryhmä Wiestikapula ja uutiskirje Jäsenwiesti. Jäsenwiestissä käsitellään ajankohtaisia tietokoneen, internetin ja digi- ja mobiililaitteiden käytön aiheita. Werkkoviestijät järjestävät sekä lähiopastusta omilla paikkakunnilla että etäopastusta esim. TeamViewer-ohjelman avulla.

Verkosta virtaa! -hankkeen
 projektipäällikkö Margit Granberg esitteli Verkosta virtaa! -hankkeen Werkkoviestijöille, sillä he olisivat hieno voimavara myös Verkosta virtaa! -hankkeessa. Werkkoviestijät ovat jo valmiiksi kiinnostuneita tietotekniikasta ja heillä on kokemusta vertaisohjauksesta.

Margit kertoi, että Verkosta virtaa! -hankkeen tavoitteena on opastaa 1300 yli 65-vuotiasta verkkopalveluiden saavuttamiseen ja käyttöön. Aikaisemmin tietotekniikan käyttö oli ”oma valinta”, mutta näin ei ole enää. Nykyään jos ei käytä tietotekniikkaa, on vaarassa syrjäytyä. Palvelut siirtyvät nettiin ja kaikkien on osattava hoitaa asiansa siellä. Tutkimustulokset kertovat, että valtaosa ikääntyneistä uskoo oppivansa käyttämään tietokonetta, jos saa siihen oikeanlaista opastusta. Paras auttaja on samanikäinen vertaisohjaaja. 

Verkosta virtaa! –hanke hyödyttää sekä ohjattavia  että ohjaajia. Ohjattavat oppivat selviytymään verkkopalveluiden maailmassa ja heidän elämänlaatunsa paranee kun he pystyvät käyttämään digitaalisia palveluita täysipainoisesti. Vertaisohjaajat saavat maksuttomat koulutukset, joista saa lisäoppia tietokoneista ja verkkoympäristöistä. Lisäksi he tapaavat uusia ihmisiä ja saavat hyvän mielen hyvästä työstä. Kummankin ryhmän terveyteen yhdessä oppimisella on positiivinen vaikutus.

Wierihoitoviikon
 tiistai-illan illanvietto-ohjelmana Verkosta virta! –hanke tarjosi mahdollisuuden kokeilla keilaamista WiiU-pelikonsolilla. Werkkoviestijöiden riveistä löytyi syksyn paras pelaaja, Viljo. Hän sai neljä kaatoa peräkkäin ja tulokseksi 202. Onnittelut Viljolle!

Verkosta virtaa! kiittää Werkkoviestijöitä aktiivisesta osallistumisesta; kommenteista ja kysymyksistä sekä mahdollisuudesta päästä tutustumaan tähän hienoon yhdistystoiminnan muotoon. Oli ilo seurata ryhmän keskittynyttä, innostunutta ja kannustavaa yhdessä oppimista.

Kuva: Syksyn 2015 parhaan keilaajan tulos / Riikka Aminoff


No comments:

Post a Comment