Thursday, May 28, 2015

Verkosta virtaa! pilottikoulutuksen ensimmäinen päivä Polvijärvellä


Kolmekymmentä innokasta verkko-oppaaksi haluavaa eläkkeensaajaa saapui Lomakeskus Huhmariin kahden päivän pilottikoulutukseen. Osallistujia yhdisti halu oppia lisää tietokoneista, tekniikasta ja netistä. Kurssin kouluttajina toimivat Jouni Granberg ja Riikka.

Ensimmäinen päivä alkoi osallistujien esittelykierroksella, jonka jälkeen Jouni kertoi SIM-korteista, tulostamisesta, nettiyhteyksistä, applikaatioista, tietokoneen osista ja oheislaitteista, ohjelmista, tallennuspaikoista, tiedostomuodoista, selaimista, sähköposteista ja käyttöjärjestelmistä.

Teoriaosuuden jälkeen Jouni piti huolen siitä, että kaikki saivat yhteyden WI-Fi-verkkoon. Koska laitteiden kirjo oli runsas, meni tähän tovi.

Sen jälkeen tutustuttiin tabletteihin, avattiin selaimet ja käytiin Verkosta virtaa! – hankkeen nettisivuilla. Päivän lopuksi harjoittelimme sähköpostin käyttöä. Valtaosa osallistujista yöpyi Lomakeskus Huhmarissa. Kaikki saivat nauttia talon herkullisista antimista. Illallisella oli runsaan salaattipöydän lisäksi tarjolla rapeaa kalaa pinaattitäytteellä ja härkää smetanakastikkeessa. Jotkut ehtivät vielä kylpylään tai luontopoluille.


Kuva: Lomakeskus Huhmari / Riikka Aminoff

No comments:

Post a Comment