Thursday, May 28, 2015

Verkosta virtaa! Eloisa ikä -avustusohjelman Starttipäivillä Helsingissä


Mikä Eloisa ikä -avustusohjelma on?
Eloisa ikä on Raha-automaattiyhdistyksen avustusohjelma ikäihmisten hyvän arjen puolesta. Se alkoi vuonna 2012 ja päättyy vuonna 2017. Verkosta virtaa! -hanke on yksi Eloisa ikä -avustusohjelman hankkeista. Kaikkien mukana olevien kolmenkymmenen Eloisa Ikä -hankkeen tavoitteena on tukea ikäihmisten osallisuutta, toimijuutta ja mielen hyvinvointia.
Lisää tietoa Eloisa ikä -avustusohjelmasta: www.eloisaika.fi


Eloisa Ikä Starttipäivät 22.–23.4.2015

Ensimmäisenä päivänä osallistujat saivat kuulla ohjelmasta, ohjelman seurannasta ja arvioinnista sekä viestinnästä. Sen jälkeen ohjelmassa oli tutustumista verkoston jäseniin niin kutsutuissa toritapaamisessa. Toisena päivänä saimme tietoa Eloisa ikä -ohjelman tutkimuksesta ja ajankohtaista tietoa järjestöjen viestinnästä. Viimeiseksi ohjelmassa oli teemaryhmätyöskentelyä.

Virkistävää viestintää

Järjestöjen viestintä -esitelmän sisällön pääpaino oli videoissa, joita voi julkaista esimerkiksi YouTubessa, Instagramissa tai Facebookissa. Saimme hyviä vinkkejä videoiden tekemiseen:
- Video ei välttämättä vaadi aikaa ja rahaa. Kun on hyvä idea ja tietää, mitä voi tehdä, pärjää jo hyvin.
- Mieti mitä haluat kertoa ja kenelle! Tee asioita "sisältö edellä"'.
- Muista että hankkeesi on paljon muutakin kuin sen kaksi työntekijää! Ajattele laajasti! Kysy esimerkiksi vapaaehtoistyöntekijöiltä haluavatko he tehdä videon.
- Kun teet videon, niin sanoa haluamasi heti videon alussa. Minuutin pituinen video on jo aivan liian pitkä, noin puoli minuuttia sopivan pituinen. Noin 15 sekunnin pituiset videot ovat tehokkaita.
- Helpoin videoiden editointiohjelma löytyy Instagramista. Myös iPhonella on oma sovellus iVideo, joka on hyvä. Varsinkin Instagram-videot ovat suosittuja järjestöjen parissa.
- Kun teet videon, mieti millainen video saa ihmiset jakamaan sen. Näin saat tietosi eteenpäin ihmisen kautta, ei ainoastaan järjestön omien kanavien kautta. 
- Videon sisällön avainsanat ovat hauska, lyhyt ja koskettava!

Kuvat: Eloisa ikä logo / Vanhustyön keskusliitto + RAY -logo / RAY


No comments:

Post a Comment