Thursday, May 28, 2015

Verkosta virtaa! pilottikoulutuksen toinen päivä Polvijärvellä
Toinen kurssipäivä alkoi lomakkeiden täyttämisellä. Lomakkeet olivat Vapaaehtoisen verkko-opastajan tehtävät ja säännöt ja Eloisa ikä-ohjelman tutkimuskysely. Verkosta virtaa! – hanke kuuluu Raha-automaattiyhdistyksen Eloisa ikä – avustusohjelmaan. Avustusohjelman tarkoitus on parantaa ikäihmisen arkea. Tutkimuksessa seurataan arjen muutoksia.

Lomakkeiden täyttämisen jälkeen kirjauduimme Verkosta virtaa! –hankkeen nettisivujen Extranettiin. Extranetissä perehdyimme verkko-oppaiden omaan osioon, jossa jokainen tarkasti yhteystietonsa ja vaihtoi itselleen oman salasanan. Jaloittelutauon jälkeen Riikka kävi läpi valokuvien sommittelun perusteita. Sitten Jouni kertoi Facebookista, digitaalisista kameroista, kuvien siirtämisestä koneelle ja kuvien liittämisestä sähköpostiin.

Lounaan jälkeen Margit puhui vertaisohjaamisesta ja lokakuussa Pohjois-Karjalassa järjestettävistä Elämyspäivistä. Kaiken kaikkiaan kurssin tunnelma oli innostunut ja keskittynyt. Jouni koulutti rauhallisesti, selkeästi ja helppotajuisesti ja piti huolen siitä, että kaikki pysyivät mukana. Hänen työskentelyään oli ilo seurata. Lämpimien kiitosten ja hyvästelyjen jälkeen tarjolla oli vielä iltapäiväkahvit viinereineen. 

Kuva: Eloisa ikä -ohjelma / Milla Risku
No comments:

Post a Comment